Mindig legyen egy “B” tervünk? – 2

Sokan fogadnak meg dolgokat az újév elején. Le fogunk fogyni! Ez talán az első. De lehet az bármi. Jobb lesz a bizonyítványom. Megkérem a párom kezét. Átúszom a Balatont… Mindezek alapja mégis talán az, hogy hogyan is állunk hozzá. Pesszimistán? Optimistán? Pató Pálként halogatva? Sorozatunkban igyekszünk pozitívan gondolkodni. Továbbra is ismert vállalkozóktól érdeklődtünk, mi motiválja őket, hogyan küzdenek meg a nehézségekkel, amelyekből mindig akad, és hogy vágnak neki ennek az új évnek? Hogy mi a TITOK?

Ezúttal két “öreg motorost”, (vagy autóst? ??) kérdeztem, akik két teljesen különböző területen tevékenykednek. Szerintem nagyjából egy időszakban is kezdhették pályafutásukat. Így, vagy úgy – ma már megállapodtak. Szakmailag is. És ismertek a maguk területén. Törekednek a minőségre.

Horváth Balázs öreg róka a szakmájában. Vendéglősként több étterme is volt már. De jó ideje a Marina Pizzéria és Steakhouse kötődik a nevéhez. Találkozhatunk vele szakmai diákversenyeken. Fontosnak tartja a jó szakemberek képzését. Természetesen, neki is meg kellett küzdenie sokféle kihívással, és az elmúlt időszakkal is. De állta a sarat.

Horváth Balázs Marina Pizzéria és Steakouse

“Mindannyian változunk és mindig változunk – ez az örök állandóság. Ez az elmúlt két évre igazán bebizonyosodott a szakmánkban.
Most azt látom hogy a kollégáimmal az étterem minden területén helyt kell állnunk és a legfontosabb hogy többféle feladatot is tudjunk jól ellátni. Szerintem ez a változás, amit én már akár fejlődésnek is hívok. Tesszük a dolgunkat, alkalmazkodunk a kialakult helyzethez.
“Jó ételt az étvágyhoz”mottónkhoz híven fontos célunk a meglévő vendégkör megtartása.
Természetesen az új vendégeknek is szeretnénk bemutatni, amit mi képviselünk: friss alapanyagokból szeretettel kézzel készítjük ételeinket – ebből nem engedünk.” – de jó! ? (szerk.)

És most lássuk, hogyan gondolkodik a kérdésről Dudu! A taxis. A mindig mosolygós, a viccelődő. A pályáján a szenvedélye indította el. Imádta az autókat. Elkezdett versenyezni, kamionos lett, aztán megalapította a saját vállalkozását. ( https://youtu.be/hoU7J_B6s1E )
Sok civil szervezetben tevékenykedik, jószolgálati kezdeményzések mellé áll. Azt gondolná az ember, hogy rányomta a bélyegét az elmúlt időszak az ő cégére is, hiszen kevesen utaztak, nem volt rá lehetőség – neki meg az egyik húzó szegmense a transzfer. De ha volt is gondja, nem látszik rajta, sőt! Fejleszt. ( https://youtu.be/aEXzysFK3LU )

Dallos Tamás Dudu Taxi & Transzfer

“Ha van titok, azt én is szeretném tudni?. A probléma szót pedig nem szívesen használom. Feladatok, dolgok vannak az életünkben amiket el kell végeznünk, meg kell oldanunk. Ezek néha könnyebben mennek, néha nehezebbek. Nagyon fontos, hogy a figyelmünket soha ne a “problémára” helyezzük, hanem a megoldást próbáljuk keresni. Így biztosan meg is lesz. Sok embernél tapasztalom azt, hogy olyan dolgokra fordít rengeteg energiát, amin nagy valószínűséggel nem fog tudni változtatni. Ez teljesen felesleges idő- és erő pazarlás. Ha ezeket az erőket a cége illetve a saját maga fejlődésére összpontosítaná, biztosan boldogabb lenne!”

Ugye, mondtam, hogy vidám, viccelődő? Ez tehát a titok? Semmit se véresen komolyan? Hm…? Tartsanak velünk legközelebb is! ?

Cikksorozatunk első részét az alábbi linken olvashatják: http://szigetkoztv.com/2022/01/06/mindig-legyen-egy-b-tervunk/