Embercsempészeket fogtak megyénkben

Négymegyés akció keretében a rendőrök az M1-es autópálya 93. kilométerszelvényben 2020. szeptember 16-án 3 óra 51 perckor – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján – ellenőriztek egy román, és egy osztrák honosságú gépkocsit.
A két autóban összesen 13, magukat szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a külföldi utasokat, valamint a két román állampolgárságú sofőrt elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Az egyenruhások a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/ket-embercsempeszt-fogtak-el-a-rendorok-az