Mosonmagyaróvár szigorít

Az iskolákban már a tanév kezdetétől szigorú szabályokat kell betartani a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.


Azóta napról napra jönnek újabb információkról hírek.
A Nyugdíjas Egyetem előadásai az érintett résztvevők veszélyeztetettsége miatt rendhagyó módon személyes jelenlétet nem igénylő formában lesznek megtekinthetők a városi televízióban, illetve a facebookon.
A Flesch Központban szeptember 16-tól kötelező a szájmaszk viselése. Illetve elmaradnak az idei évadra meghírdetett felnőtt bérletes színházi előadások. A tavaly elmaradtakat természetesen pótolják. A gyermek előadásokra, koncertekre ugyanez vonatkozik.


A jelenlegi tervek szerint a Filharmónia Magyarország Kft. szervezésében 10 alkalommal kerül sor könnyed komolyzenei koncertre városunkban.
2019 októberében indította útjára Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a Nemzeti Komolyzenei Stratégia részeként a Térzene programot, melynek célja hogy Magyarország 5000 fő feletti települései rendszeres és ingyenes szabadtéri koncertekben részesülhessenek, ezzel is elősegítve a klasszikus zene népszerűsítését a lakosság körében.

Szeptember 18-tól heti rendszerességgel Mosonmagyaróváron is indul a programsorozat, melynek a Malom Café ad otthont.
A 18 órakor kezdődő jazz koncerten az Oláh Dezső Triót hallgathatják meg az érdeklődők.

És a szeptember 19-20-ra tervezett/szervezett Csokoládé Fesztiválra is várják az érdeklődőket – természetes a szabályok szigorú betartása mellett.

A képek illusztrációk.