Időben eljut mindenkihez a GYES, GYET, GYED

A megszokott módon és ütemben, a megszokott időpontban folyósítják a csecsemőgondozási díjat, és a gyermekgondozási díjat.

Minderre folyó hó első, második és harmadik napján kerül sor.

A kormányrendelet értelmében (59/2020. (III. 23)) azoknak, akiknek a gyermekgondozási díjra való jogosultsága március 11-én, vagy azt követően szűnt meg, meghosszabbításra került. Erre külön kérelmet nem kell benyújtani. Az utalásuk automatikus lesz április 6-án, a számlákon az összeg április 7-én fog megjelenni, a postai úton továbbított utalásokat 2-3 nap múlva kézbesítik a jogosultak részére.

Utalás tehát két időpontban lesz. Először a gyermekgondozási díj eredeti időpontjáig járó összeg érkezik meg, míg a második utalás a fennmaradó időszakra (március 31-ig) járó összeget tartalmazza.

Ezen ellátások folyósítása a továbbiakban a családtámogatási ellátások folyósítására vonatkozó szabályok szerint történik.

Fontos tudni, hogy azoknak, akik március 11 után GYES-t igényeltek – azonban a Kormányrendelet alapján meghosszabbított GYED-re váltak jogosulttá, a már megállapításra került GYES ellátás hivatalból visszavonásra kerül.

Forrás: www.koronavirus.gov.hu