Beindult az élet a Szigetközben is

A hét utolsó munkanapján, május 14-én több projekt lezárására, átadására került sor térségünkben.
Dr. Nagy István, országgyűlési képviselő, agrárminiszter a Szigetköz több településén méltathatta a beruházások jelentőségét.

A gazdaság újraindításának egyik jelentős állomása lehet a kisbodaki beruházás, ahol nagyszabású családi programsorozat keretében került átadásra a megújult „gátőrház”. A projekt a Kisbodaki Baráti Kör és a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség kezdeményezésével, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hozzájárulásával TOP pályázat keretében mintegy 40 millió forintból valósult meg. ( ( https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/top-palyazatbol-ujult-meg-a-vizi-kulturhaz-kisbodakon/ )

Károlyházán Nagy István kiemelte, hogy a község önkormányzata példaértékűen élt a kormány által meghirdetett Magyar Falu Program pályázati lehetőségeivel. Ezzel pedig olyan hozzáadott értékekkel növelte a faluban élők életszínvonalát, mely igazán megfelel a 21. század elvárásainak. A településen 28 millió forintból felújításra került a faluház, könyvtárszobával bővült a  közösségi tér, sor került egy tanya- és falugondnoki busz beszerzésére valamint az orvosi rendelő részére is sikerült új eszközöket beszerezni. ( https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/jelentos-beruhazasok-karolyhazan/ )

Darnózselin 21 fát ültettek el a helyi iskola ballagó nyolcadik osztályosaival együtt, mellyel egyúttal új hagyomány is kezdetét vette a településen. “Amikor az Agrárminisztérium meghirdette az Országfásítási Programot, pontosan ilyen jellegű faültetésekre gondolt. Célunk, hogy mindenkiben tudatosodjon: a teremtett környezetünkért tennünk kell – ma is, holnap is, mindenkinek! Álljanak ezek a fák a mai naptól a ballagók tiszteletére, jelképezve, hogy a gyökereik mindig visszavárják itt őket!” – olvashatjuk Dr. Nagy István facebook oldalán. ( https://www.facebook.com/1377431695828132/posts/2812741065630514/ )