Még ma is népszerű a Star Trek

54 éve ezen a napon, szeptember 8-án mutatta be az NBC a Star Trek filmsorozat első epizódját

A Star Trek egy gyűjtőcím, amely hat, összesen 726 részes tudományos-fantasztikus, egymással összefüggő filmsorozatot, tizenegy egész estés mozifilmet és több száz regényt, videójátékot, stb. takar.
A történetek közös eleme, hogy mind a Gene Roddenberry által az 1960-as években kitalált világban játszódnak. Mottó: “Eljutni oda, ahová még senki nem merészkedett”
Főbb szereplők: James T. Kirk kapitány (William Shatner), Spock parancsnok (Leonard Nimoy), dr. Leonard McCoy hajóorvos (DeForest Kelley)


A főszereplők azóta természetesen kicserélődtek. A film legutóbb a moziban aratta inkább a sikereket. A jelenkori történetek főszerepét a jóképű Chris Pine alakította, de a lányok nagy örömére a Marvel hős, Thort alakító Chris Hemsworthöt is a főszereplők közt tudhatjuk. Az első mozi ebben a formájában 2009-ben látott napvilágot.
A film a 2010-es Oscar-gálán négy jelölésből megkapta a legjobb maszknak járó díjat. Ezzel újabb mérföldkő jött el a Star Trek történelmében: ez lett a legelső mozifilm a Star Trek világából, ami elnyerte az akadémiai díjat.

Kép forrás: https://hu.ign.com/star-trek-3-1/35782/news/simon-pegg-szerint-ezert-hasalt-el-a-star-trek-mindenen-tul

Azóta a jelen felállásban még három mozi készült, az utolsó 2016-ban. De 2018-ban a korábban említett két szereplő kilépett a projektből, így a folytatás jelenleg bizonytalan.

Forrás: https://ezenanapon.hu/oldal/3?d=09-08
Forrás: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Mindenen_túl