Újraindul az élet?

Hazánkban a legtöbb autógyártó vagy újraindította üzemelését az ünnepek után, vagy a következő hetekben teszi meg – közölte az MTI.

Régiónk legnagyobb gyáráról, az Audiról már a múlt héten is tudtuk, hogy húsvét után elindítja egyik összeszerelő üzemét, amit alkalmassá tett munkavégzésre a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályok által megteremtett feltételekkel. A termelést lépcsőzetesen tervezik beindítani.

Egyes bankok, biztosítók pedig a munkájukat video-kapcsolaton keresztül végzik, így rendkívül leredukálták a személyes érintkezések lehetőségét. Szinte minden ügyintézés gördülékenyen zajlik, és hivatalosan is – megszűntetve a sok papírmunkát.

Mindeközben saját fejlesztésű folyékony fertőtlenítőszer gyártásba kezd a Graboplast Zrt.
A tervek szerint napi 50-80 ezer darab, különböző kiszerelésű, gél formátumú terméket hoznak forgalomba. A cég a járvány elleni védkezéshez már korábban megkezdte az önfertőtlenítő padló- és falburkolat, valamint a vízhatlan matraclepedő gyártását. Az új termék ezek kiegészítése lehet – mondta el Jancsó Péter, a győri székhelyű cég elnök-vezérigazgatója.

Forrás: MTI