Most jön a neheze

A járvány “korszakában” most lépünk a nehezebb szakaszba. Most jön el a tömeges fertőződések ideje. Most igényli majd igazán a türelmet és kitartást, a még fokozottabb odafigyelést a lakosságtól.

Mára 408-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, és 13-ra az elhúnytaké. Az elhúnytak ezúttal is krónikus betegségben szenvedő idős emberek voltak. Ez is bizonyítja, hogy nekik és rájuk továbbra is fokozottan oda kell figyelni. A bevásárlások időkorlátozását sem szabad lazításként értelmezniük, sőt – ez konkrét szigorítás a korábbiakhoz képest, és fokozott fegyelmet igényel – mondta el Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Hétfőn a kormány meghozza a döntéseket a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendelkezések meghosszabbításáról. A cél továbbra is a járvány lassítása. Időpontokat, dátumokat nyilvánvalóan nem lehet kitűzni az intézkedések végét illetően, hiszen nem tudhatjuk, meddig fog tartani a járvány. Az viszont biztos, hogy lesz tennivaló utána. Ehhez pedig elengedhetetlen az összefogás és az együtt gondolkodás, tenni akarás.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/csak-most-jon-neheze